Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketmek Gerekir?
Kabak çekirdeğinin yararları ve tüketme yolları direkt olarak çiğ şekilde alınmasına ya da tatlıların içinde tüketilmesine göre değişiklik göstermektedir. Kabak çekirdeği, içerisinde bulunan çinko, demir ve minerallerle kan değerlerinin yükselmesine yardımcı olurken, kadınlarda erken menopoz riskini azaltır. Kanser riskini de düşüren besin, bakır ve magnezyum açısından da zengindir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kabak çekirdeği, hastalıklardan korunma ve vücutta biriken toksinlerin atılması gibi görevleri üstlenmektedir.
Kabak Çekirdeği İle Detoks Etkisi
Kabak çekirdeğinin detoks etkisi yapması, hücrelerin iyileştirilmesi ve yaşlanma belirtilerinin azalması konularında etkilidir. Hücrelerde zaman içinde yer edinen ve hücre yapısını bozarak kırışıklıklara yok açan serbest radikallerin atımında kabak çekirdeği kullanılabilir. Kişilerin hastalık harici, hastalıklardan korunmak için de kabak çekirdeği tüketmeleri gerekmektedir. içinde bulunan zengin mineral kaynakları, hücrelerin yenilenmesini sağlarken, toksin atımında da vücuda yardımcı olmaktadır.
Prostat ve Mesanenizi Kabak Çekirdeği ile Koruyun!
Kabak çekirdeğinin boşaltım organları üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Prostat bezinin büyümesi, idrar kaçırmaya neden olabilir. Ayrıca prostat içindeki tümörler de idrar kaçırma, kanlı idrar gibi sorunlara neden olur. prostat büyümesinin ve idrar bezlerindeki tümörlerin nedenleri, kanda yetersiz demir ve oksijen taşınması ve metabolizmanın toksit madde biriktirmesi olabilmektedir. Bunlardan korunmanın en önemli yolu da kabak çekirdeği tüketimini arttırarak vücudunuzun demir ve mineral depolarını doldurmaktır. Mesanede ve prostatta meydana gelebilecek hasarların onarılmasında ve idrar süzmede etkili böbrek havuzlarının arındırılmasında kabak çekirdeği, içerdiği maddelerle rol oynamaktadır.
Kalbinizi Kabak Çekirdeği İle Koruyun!
Kabak çekirdeğinin kalbe etkisi, ritmi düzenleme ve kan şekerini düşürmedir. Tip 2 diyabet hastalarına özellikle tavsiye edilen kabak çekirdeği, kan şekerini azaltır, kan basıncını önler. Ani kan basıncı yükselmesine bağlı kalp krizlerinin de böylelikle önüne geçer. İyi kolesterolü artırarak kalbin yükünü azaltır. Kalp atışında atım hızını ve kan kalitesini yükseltir. Böylelikle vücudun oksijen yetersizliğinden kaynaklı ani kalp krizleri yaşamasına izin vermez.
Ani felçler de kan akışının ani değişiminden meydana gelmektedir. Kandaki oksijenin azalması, kan basıncının vücuda yeterli gelmemesine neden olur. bunun sonucunda artan kalp atım hızı, vücudun damarlarında tahribata yol açabilir ve beyindeki tahribat felce neden olur. bu sorunla karşılaşmamak için özellikle sabah saatlerinde bir avuç kabak çekirdeği tüketmelisiniz.
Kabak Çekirdeği ile Sperm Kalitenizi Arttırın!
Kabak çekirdeğinin sperm üzerindeki etkisi, artan kalite ile ölçülebilmektedir. Sperm kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden olan erkek vücudundaki çinko oranı, kabak çekirdeği ile yükseltilebilir. Çinko düşüklüğünde sperm kalitesi de düşeceğinden sıvı içindeki sperm sayısında azalma görülür. Vücutta çinko ve demir depolarının azalmasına bağlı olarak erkekte kısırlık görülebilmektedir. Ancak özellikle kabukları ile birlikte tüketilen kabak çekirdeği, çinko depolarının doldurulmasını sağlamakta ve sperm kalitesini buna bağlı olarak yükseltmektedir.