Şifalı Bildiğiniz Otlar Zehir’e Dönüşebilir. Hamileyken Hangi Otları Tüketmemeliyiz?

813
Şifalı Bildiğiniz Otlar Zehir’e Dönüşebilir. Hamileyken Hangi Otları Tüketmemeliyiz?

Hamilelik bir kadının hayatı boyunca vücudunun bir çok organ ve bölgesinde en çok değişikliğe sebep olan 9 ay 10 gün süren uzun ve farklı bir yolculuktur. Bu yolculuğun sonucunda kadın anne olur ve yine yer yüzündeki en mutlu insan haline dönüşür.

Hamilelik döneminde anne adayı beslenmesine, uyku düzenine yaşama şeklinde maksimum seviyede dikkat etmelidir. Her ne kadar alışılagelmiş bir süreç olarak görünse de çok hassas ve dikkat edilmesi gereken bu önemli dönemde annenin ve bebeğin sağlığı için anne adayının beslenmesine de çok dikkat etmesi gerekmektedir. Alkol, Tütün ve tütün mamulleri, aşırı yağlı yiyecekler gibi tüketim ürünlerinden uzak durulması gerekirken aynı zaman normal dönemde bizler için şifa olan, ilaç yerine geçen ve vücut direncimizi artıran bazı gıdalar bu 9 aylık süreçte anne adayının hamilelik sürecini olumsuz etkileyebilir. Hatta hiç olmasını istemeyeceğimiz hamilelik durumunun sona ermesi gibi kötü sonuçlara neden olabilir.

Hamilelik 3 ana döneme ayrılır. Bunlara 1. trimester; yani 0-13. Haftalar, 2. Trimester; yani 14-26. Haftalar ve son yani 3. Trimester; 27-40. Haftalardan oluşmaktadır. Her dönemde anne adına iyi gelen ya da gelmeyen şifalı otlar farklıdır.

Hamileyken Hangi Otları Tüketmemeliyiz?

Bu konuya kısaca değinecek olursak; Yeşil çaylar, ada çayları, Maydanoz suyu gibi iltihap sökme özelliğine sahip otlar ilk trimesterde önerilmemektedir. Ayrıca civanperçemi, karahindiba, aloe vera, biberiye, oğul otu, melek otu, yasemin, kimyon, akçaağaç, safran, tarçın, ökseotu, kanarya otu, barut ağacı otu, mine çiçeği, sarı çiğdem, karanfil, Kedi otu, melisa yaprağı, yaban mersini, lavanta, meyan kökü, ebegümeci, anason, keten tohumu, ahududu, fesleğen, sinameki gibi şifalı otlar da yine hamilelik döneminde anne adayının tüketmemesi gereken otlardandır. Kullanıldığı taktirde rahimde kasılmalara sebep olması sebebi ile hamileliğin düşükle sonuçlanmasına neden olabilir.

Bebeğe Ve Anneye Faydası Olan Gıdalar Nelerdir?

Bu dönemde anne adayının vücudu çeşitli minerale ve vitaminlere ihtiyaç duymaktadır. Buna ek olarak süt ve süt ürünleri, bakliyatlar, bazı balık çeşitleri (somon gibi), koyu yapraklı sebzeler, Yağsız et ürünleri, tam tahıllı besinler, kuru ve yaş meyveler anne adaylarının hamilelik döneminde tüketmesi gereken temel besin gıdalarıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.