Aç Karnına Yapmamanız Gereken 9 Şey
Eğer karnınız açsa ve bu hataları yapıyorsanız sizler için iyi olmayabilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. İşte aç karnına yapmamanız gerekenlere hep beraber göz atalım…
1.TARTIŞMAK
Araştırmacılar , açlığın bizi daha çok sinirlendirdiğini kanıtlamıştır. Tartışma anında kendi kendimizi kontrol etmek enerji gerektirir. Haliyle kavga edildiğinde aç karnına sakinliğimizi korumak inanın çok zor olabiliyor.
2.PORTAKAL SUYU İÇMEK
Turunçgil meyvelerinde bulunan asit ve sert lifler , karnınızı tahriş eder, bu da mide rahatsızlığı olanlar için özellikle tehlikelidir.
3.ALIŞVERİŞ
Hepimiz açlığın bizi gerçekten ihtiyaç duyduğumuzdan daha fazla yiyecek almasını sağladığını biliyoruz. İşte bu yüzden, boş bir karın bizi zarara sokup, alışveriş dükkanlarını daha kazançlı kılıyor.
4.YOĞUN SPOR
Boş bir karnında egzersiz yapmanın daha fazla kalori yaktığına dair bir görüş vardır. Aslında yağ kaybını etkilemez. Aslolan Kas kaybıdır. Vücut enerjiden yoksun olduğu için egzersiz yoğunluğu da azalır.
5.UYUMADAN ÖNCE BİR ŞEYLER YEMEK
Açlık ve düşük glikoz seviyeleri , uykuya dalmamızı ve derin uykuyu ve erken uyanmayı engeller . İlginçtir, uyku eksikliği açlık hormonlarının seviyesini arttırır . Akşam yemeğinden sonra ertesi gün daha fazla yememizin nedeni de budur.
6.SAKIZ
Sakız çiğnerken üretilen sindirim asidi, boş bir midenin astarını yok eder; sakız ile aşırı duyarlılık gastrite neden olabilir. Ayrıca sakız çiğneyen kişilerin daha çok meyve ve sebzeler yerine önemsiz yemekleri (patates kızartması, şekerleme) tercih ettikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır .
7.KAHVE
Ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Hatta kafeinsiz kahve bile içilmemelidir. Boş midede içilirse, mide ekşimesi ve diğer sindirim sistemi sorunlarına neden olabilecek asit üretimini uyarır . Kahve sonrasında birde kahvaltıyı atlamak , günün geri kalanında serotonin eksikliğine ve kasvetli bir havaya neden olabilir .
8. ANTİENFLAMATUAR İLAÇLAR
Aspirin, parasetamol ve diğer nonsteroid antienflamatuar (NSAID’ler) ilaçlar aç karnına alınamaz. Etkilerini azaltmakla kalmaz aynı zamanda ciddi sağlık sorunlarına (mide kanaması gibi) neden olur.