Sağlıklı Oruç İçin İpuçları

Sağlıklı Oruç İçin İpuçları

Yaz aylarının en sıcak günlerine denk gelen Ramazan ayında oruç tutarken sağlığımıza zarar gelmemesi için yapılabilecek bazı şeyler var.
Dikkat edilmemesi sonucunda, mide duvarında çatlama, midede yanma meydana gelebilir. Bunların sonucunda gastrit ve ülser gibi hastalıklara yakalanmanız içten bile değildir. Peki sağlıklı oruç için ne yapmalı ?

Sahurda Nelere Dikkat Etmeli

Dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi, sahurda dikkatli yemek. Nasılsa uzun süre yemek yemiyeceğim diyip bulduğunuz herşeyi yemeyin. Bol bol protein almaya çalışın, örneğin yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi yiyecekler her sağlık uzmanı tarafından önerilen yiyeceklerdir.
Gece yenen yemeklerde, vücudun metabolizmasının yavaşlaması nedeniyle kilo almaya yol açabilir. Bu tür durumlardan kurtulmak, gastrit ve ülser gibi hastalıklara da yakalanmamak için dikkat edilmesi gereken şeylerin en üst sırasında su vardır. Bol su içmek ve sulu yiyecekler yemek sağlınızı bozmaz ve kilo aldırmaz. Yemek tercihiniz üst sıralarında çorbalar ve kahvaltılık gıdalar olmalıdır. Aynı sulu gıdalar gibi kahvaltılık gıdalarda sağlığınızı bozmıyacağı gibi kilo almanıza da sebep olmaz.
Sahur soframızdan eksik etmememiz geren şeylerden biride meyvedir. Meyveler su isteğini düşürmekte yardımcı olurlar. Sahurda her içtiğiniz sular ise sizi fazladan tok tutacaktır. Sahurda yediğimiz acılı ve baharatlı yemekler sıcak yaz günleri ile birleştiğinde dayanılmaz susuzluğu getirir. Bu yüzden baharatlı yiyeceklerden kaçınmalıyız. Sahuru, iftarla karıştırmayın. Sahuru kahvaltı gibi görün ve kahvaltılık tercih edin. Eğer bunlara dikkat ederseniz kolay ve sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilirsiniz..

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.