Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız
Ona güveniniz tam olsun ya da olmasın bazen kuruntu yaparız ve kafamızda ‘’acaba?’’ lar dolanmaya başlar. Kafanızı karıştıran konulardan uzaklaşmak için yapmanız gerekenler çok kolay.
Eğer ortada bir yalan söz konusu ise sizinle konuşurken aranıza bir bariyer koymaya çalışabilir. Bu bariyer soyut bir şey olmak zorunda değil. Bir bardak, vazo ya da tabak gibi şeylerde olabilir. Gözlerinizin sürekli onun üstünde olmasından rahatsız olurlar. Konuyu sürekli değiştirmeye çalışırlar. Sürekli hareketli davranırlar. Elleri ayakları sürekli hareketlisir nereye koyacaklarını şaşırırlar. Sürekli olan bir şey için pişmanlıllarını dile getirirler ve bir şeye sizi ikna etmek için çok çaba harcarlar. Eğer partnerinizin yalan söylediğinden şüpheleniyorsanız onda bu hareketlerin olup olmadığını inceleyin.
Aynı soruyu defalarca sorun
Eğer ondan şüphe ediyorsanız uygulamanız gereken bir diğer yöntemde onu sorguya çekmektir. Karşılıklı konuşurken konu hakkında defalarca aynı soruyu sorun. Sinirlenip ısrarlarınıza karşı gelebilir. Anlık duraksamalar yaşayabilir. Ya da size belli detayları verdiği halde size ne söylediğini unutup başka detaylar verebilir. O yüzden onunla konulurken detayları aklınızda tutun ki sizi kandırmasın.
Kaşınmak
Yalan konuşanların çoğu kendilerini rahatsız hissederler. Bu konuda ne kadar deneyimli olursa olsunlar muhakkak bir şekilde yine açık verirler. Konuyu hemen kapatmayı düşünürler ya da elleriyle sürekli bir şeylerle oynarlar. Genellikle ayaklarını kaşımaya ya da onları amaçsızca oynatmaya başlarlar.